MIÉRT GREEN TEAM KONFERENCIA
2024. 07. 04.

A Magyar Ifjúsági Értekezlet - MIÉRT számára kiemelten fontos a környezetvédelem és a fenntarthatóság, az erre a célra megalakult Green Team munkacsoport. 2024. április 20-án szerveztük meg első konferenciáját, mely rendezvénynek a marosvásárhelyi IncubCenter adott otthont.

 A MIÉRT-nek már megalakulása óta az az egyik célkitűzése, hogy a romániai magyar fiatalokat kellőképpen tájékoztassa az aktuális közéleti kérdésekről, a rendezvényeink főként a mindennapi és érdekvédelmi helyzetek köré épülnek. 
A Green Team munkacsoport feladata hangot és teret adni az aktuális környezetvédelmi kérdéseknek, munkánk során felmérjük a helyi problémákat és igyekszünk megoldást találni rájuk. 
A konferencia fő célja volt több perspektívából megközelíteni az aktuális környezetvédelmi problémákat, meghívott előadóink plenáris előadások, kerekasztalbeszélgetések, műhelymunkák és viták által tájékoztatják a résztvevőket.
 
  Az esemény egy olyan környezetvédelemről és fenntarthatóságról szóló konferencia megrendezése volt, amely tudatosította az résztvevőkben, hogy milyen problémákkal küzd jelenleg Románia a környezetvédelem terén, valamint milyen megoldások kialakítása szükséges vagy van jelenleg folyamatban. 
A célcsoport kifejezetten a 35 év alatti fiatal korosztály volt, hiszen legfőképpen őket érinti ez a téma, viszont a konferencia teljesen nyitott volt, bárki jelen lehetett rajta, aki regisztrált,  hozzávetőleg 100 fiatal vett részt.
A résztvevők olyan előadókat hallhattak, mint Vincze Loránt EP képviselő, Tánczos Barna, szenátor, Antal Lóránt, szenátor, Incze Réka, környezettudományi szakértő, Székely-Farkas Tímea, környezetvédelmi szakember, akik olyan témákról beszéltek, mint mint Románia zöld politikája, zöldpolitika az agrikultúrában vagy energetikában, vagy az, hogy mit rejthet a jövő a zöld politikával kapcsolatban.