A NEA 2024-es kiírás pályázat nyertesei és programjainak megvalósítási lehetőségei
2024. 07. 04.

Május 10-én került sor a Hargita Megyei Fiatal Gazdák Egyesülete által szervezett „A NEA 2024-es kiírás pályázat nyertesei és programjainak megvalósítási lehetőségei" című rendezvényre Csíkszeredában.

Az esemény célja az volt, hogy bemutassa a NEA 2024-es kiírásának nyerteseit, valamint tájékoztatást nyújtson a nyertes programok megvalósítási lehetőségeiről.

A rendezvényt Nyírő Gergely, a Hargita Megyei Fiatal Gazdák Egyesületének elnöke nyitotta meg, köszöntve a résztvevőket és hangsúlyozva a NEA pályázatok fontosságát a helyi közösségek és szervezetek számára. Kiemelte, hogy az idei kiírás különösen nagy érdeklődést váltott ki, és számos innovatív és közösségi értékeket képviselő projekt nyert támogatást.

A megnyitót követően a résztvevők több szakmai előadást hallgathattak meg:

Dr. Haschi András, Hargita Megyei Fiatal Gazdák Egyesületének program koordinátora ismertette a 2024-es pályázati kiírás részleteit, és bemutatta a nyertes pályázatokat. Kiemelte, hogy a nyertes projektek között szerepelnek kulturális, oktatási, szociális és környezetvédelmi programok is.

Dr. Haschi András, a Hargita Megyei Fiatal Gazdák Egyesületének projektmenedzsere bemutatta az egyesület nyertes pályázatát, amely a helyi fiatal gazdák képzéseit és hálózatépítését célozza meg. Részletesen ismertette a projekt céljait, tevékenységeit és várható eredményeit.

Kerekasztal-beszélgetés

Az előadásokat követően kerekasztal-beszélgetésre került sor, ahol a résztvevők megoszthatták tapasztalataikat és kérdéseiket a nyertes pályázatok megvalósításával kapcsolatban. Műhelymunkák

A délután folyamán interaktív műhelymunkák keretében a résztvevők gyakorlati útmutatást kaptak a projektek megvalósításához. A műhelymunkák témái között szerepeltek:

Projektmenedzsment és finanszírozás: Hogyan kezeljük hatékonyan a projekt költségvetését és hogyan biztosítsuk a fenntarthatóságot?

Közösségi bevonás és kommunikáció: Hatékony módszerek a helyi közösség bevonására és a projekt kommunikációjára.

Monitoring és értékelés: A projekt előrehaladásának nyomon követése és az eredmények értékelése.

Zárszó

A rendezvényt Nyírő Gergely zárta, aki megköszönte a résztvevők aktív közreműködését és reményét fejezte ki, hogy a nyertes projektek sikeresen hozzájárulnak majd a helyi közösségek fejlődéséhez és a közösségi együttműködések erősítéséhez.