Szilágy Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ 2021. évi hírei, eseményei
2022. 02. 14.

2021.június 1-én a Szilágycsehi RMDSZ és a Szilágyság Kulturális Egyesület megszervezte a gyermeknapokat Szilágycsehben.

Több mint 250 gyermek vett részt szüleikkel együtt a meghirdetett tevékenységeken. A résztvevőket Bálint Ervin polgármester köszöntötte. A programok között volt arcfestés, kötélhúzás, kavicsfestés. A több mint 2 órás rendezvény fénypontja a FIZIMISKA CIRKUSZBAN MEGY bábszínház volt, amit a gyerekek nagy rivalgással és örömmel néztek végig. A nap végén a szervezők fagyival kedveskedtek a résztvevőknek. Az eseményen az aktuális pályázati lehetőségekről is szó esett.

 

2021 június 26-án, szombaton megrendezésre került a Csaladi Nap Krasznán. A Szilágyság Kulturális Egyesület részvételével és támogatásával. A krasznai futballpálya szolgált otthonául az eseménynek. A részvétel ingyenes volt minden résztvevőnek, bármilyen szilágysági településről. Rengeteg programmal készültek a családoknak, kicsitől nagyig. Arcfestés, ugrálóvár, lufihajtogatás, lovaglás, népi gyermekjátékok, állatsimogatás, ügyességi versenyek, karaoke, dinnye- és csokis fánkevő verseny, malacfogó verseny, KRASZNATLON. Az eseményen az aktuális pályázati lehetőségekről is hallhattak a jelenlévők.

 

2021.november 22-én a Perpatvar néven megrendezett vitafórum már nem első alkalommal kerül megrendezésre. Országos szinten kerül megrendezésre, ahol minden megyéből egy csapat vesz részt. A 2020 Erdélyi Perpatvart a Szilágysági fiatalok nyerték. Egyelőre helyi szinten tart a rendezvény, a Zilahi Magyar Házban a Szilágy megyei fordulót melynek végső nyertesei vesznek részt az országos vitafórumon. Szilágyság Kulturális Egyesület közreműködésével szervezte meg a SZIT a vetélkedőt. Nagy népszerűségnek örvend a rendezvény a fiatalok körében, igen nagy számban vettek részt a járványügyi korlátozások betartásával. Kilenc csapar vett részt ebben a fordulóban, amelyből négy csapat jutott tovább a következő fordulóba, amikoris eldől ki képviseli az idei évben a Szilágyságot országos szinten. A négy csapat, amely újra megmérkőzhet az Elite Mentis, Érv Erők, Nóri és a krasznaiak, Vattafák.

2021. évben a Szilágyság Kulturális Egyesülettel társulva lett megrendezve a Krasznai Szilvafesztivál, amely a legnagyobb esemény volt a Szilágyságban 2021-ben. Az esemény több napot ölelt fel