Pályázz sikeresen! – Pályázatíró képzés fiataloknak és nemcsak… !
2019. 01. 09.

2019. február 8-án került megszervezésre Zilahon a Pályázz sikeresen ! – képzés a Civil Információs Centrum által, melyre közel 40 személy érkezett. A jelentkezők között akadtak olyanok, akik még soha nem írtak pályázatot, ugyanakkor voltak olyanok is akik már valamilyen formában kapcsolatba kerültek a pályázatírással, viszont úgy gondolták, hogy szükségük van még pár hasznos információra.

A képzést Papp Lajos-Levente a Szilágy megyei Ifjúsági Egyeztető Tanács (SzIT) elnöke nyitotta meg, továbbá a résztvevőket köszöntötte Szilágyi Róbert, az RMDSZ megyei tanács alelnöke. Képzést tartott Márton Kata és kolléganője Sólyom Réka, a Communitas Alapítványtól, Somai Gyöngyvér a DRI-től (etnikumközi kapcsolatokért felelős államtitkárság) , Bogya Anna a SzIT pályázatokért felelős alelnöke és Oltean Csongor a MIÉRT elnöke.

Az egynapos felkészítő során a résztvevők megtudhattak számos olyan hasznos dolgot, ami a pályázatírás során felmerülhetnek: hogyan néznek ki a pályázatok online felületen és hogyan papíralapon, valamint azt, hogy mit kell magába foglalnia, melyek azok a dolgok melyeket kulcsfontosságú belefoglalni, a megírást követően pedig milyen teendők várják őket a pályázat elszámolása során. Az előadások nagyon interaktívak voltak, párbeszéd alakult ki a képzők és a résztvevők között.

A Communitás Alapítvány képviselői kisccsoportos foglalkozások során praktikusan, gyakorlatiasan szemléltették a pályázatírás lépéseit a jelenlevőkkel. Az 5 csoport egy-egy olyan rendezvényt kellett kitaláljon, amelyre maguk írták meg a pályázatot, természetesen a képzők segítségével, annak érdekében, hogy mindenki számára érhetővé váljon minden információ.

A rendezvény nagyon jó hangulatban telt és a SzIT tagjai rengeteg visszajelzést kaptak, hogy mind jobban és jobban tudatosul az emberekben, hogy manapság a pályázatírás elengedhetetlen eszköz a különböző pénzforrásokhoz való jutáshoz és egyre többen szeretnének pályázatokat írni, valamint rendezvényeket szervezni Szilágy megyében.