Önkormányzati hősök c. képzés Ottományban
2020. 06. 24.

A Vidéki Ifjúsági Szövetség, mint Bihar Megyei Civil Információs Centrum Önkormányzati hősök címmel tartott képzést a Bihar megyei Ifjúsági Egyeztető tanáccsal karöltve, Ottományban a Komáromi Kuriában március 6.-án, pénteken.

 A program, megmozdulás célja az volt, hogy közelebb hozzuk egymáshoz a magyar vezetőségű önkormányzatok fiatal alkalamzottait, hiszen ők azok a személyek akik elsőként találkoznak a polgárokkal, ők kell segítsenek megoldást találni a felmerülő problémákra. A folyamatos képzést kiemelten fontosnak tartjuk, így első lépésben a leginkább érintett témakörökben hívtunk előadókat. Fenesi Tibor kormánybiztos, jogi, földügyi kérdésekben nyújtott szakmai útmutatást, Pásztai Zoltán hulladékgazdálkodás területén, Szántó Ildikó szociális és gyermekvédelem területén, dr .Bántó Norbert vidéki turizmus, faluturizmusról tartott előadást, de szó esett a levéltárak megfelelő karbantartásáról és annak rendszerezéséről, személyi adatok védelméről is. A fentebbi témák mellett bemutatásra kerültek azok a pályázati lehetőségek is, amelyek akár civil szervezeteknek akár önkormányzatoknak kiemleten fontos lehetőség lehet, mint példáúl a Bethlen Gábor Alapkezelő kiírásai.

Nagy igény mutatkozott a rendezvényre, így terveink szerint ősszel folyatatjuk a képzéseket, immár jobban lebontva egy egy témát.