Nagyváradi CIvil Közösségi Szolgáltató Központ 2021. évi
2022. 02. 14.

A Vidéki Ifjúsági Szövetség

2021. március 26-án rendezte meg az Ifjúsági Vezetők Találkozója elnevezésű programot, melynek célja a 2021. év bemutatása volt, valamint az éves tevékenységi napló program kidolgozása is. A rendezvényen jelen volt Oltean Csongor ifjúsági államtitkár, aki bemutatta az általa vezetett intézményt, és annak idei pályázati lehetőségeit. A jelenlévők kérdései főként a NEA határon átívelő pályázataival kapcsolatosak voltak.

 

2021.szeptember 23-án tájékoztató rendezvényt tartottunk a Nemzeti Kulturális Alap pályázatairól Nagyváradon, ahol bemutatásra került az NKA informatikai rendszere, és annak használata is. A találkozó keretében Tirts Tamás az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő főigazgató-helyettese vázolta fel az NKA adta lehetőségeket. Az EMET célterülete az egész Kárpát-medence.

 

2021 november 26.-28. között valósult meg a Vidéki Ifjúsági Szövetség képzéshétvégéje melyen 45 vidéki fiatal vett részt. A hétvége nagy érdeklődésnek örvendett, hiszen a szabályozások miatt egész évben nagyon kevés ehhez hasonló program valósult meg. A program témája az online kommunikáció, online oktatás előnyei, hátrányai, problémái, veszélyei voltak, mely témában Zsigó Tamás informatikai szakember, tanár adott elő. Szántó Ottó az Érmihályfalvi Ifjúsági Szervezet elnöke nyitotta meg az eseményt, mely után az önkéntesség fontosságáról tartott előadást.

Boda Brigitta tanárnő motiváció, humán erőforrás management témákban tartott előadásokat.

A program legvégén mindenki elégedetten távozott, kifejezve igényüket további hasonló eseményeken való részvételi szándékaikról.