Mezőgazdasági támogatások az őstermelők számára
2019. 06. 21.

A május végén kihirdetett mezőgazdasági Pro Economica pályázattal kapcsolatban június elején tartottunk el igazítást mezőgazdaságban tevékenykedő tagszervezeteinknek és magánszemélyeknek.

A pályázat egész Udvarhelyszéket érintette. A civil szervezetektől érdeklődtek a gazdák a pályázat részleteivel kapcsolatban. Ezért fontos, hogy ők is kellőképpen legyenek informálva.

A támogatási eszközök odaítélése mezőgazdasági termelők - természetes személyek - számára, mezőgazdasági erőgépek (traktorok), és kapcsolható eszközök, valamint, egyéb, a mezőgazdasági művelésben és termelésben használt berendezések, gépek, felszerelések, telepítésre alkalmas oltványok, csemeték, valamint tenyészállatok beszerzésére, vissza nem térítendő támogatás folyósítása formájában, technológiai felszereltségi szintjük és termelési kapacitásaik növelése, illetve a meglévő kapacitások jobb kihasználása céljából. A pályázat legfontosabb célkitűzései: a mezőgazdasági tevékenységek, mint vállalkozási forma erősítése; a mezőgazdasági termelési géppark korszerűsítése és környezetbaráttá tétele, a foglalkoztatottság növelése, fenntartása.