Maros Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ hírei
2022. 02. 14.

2021. évi hírek, események:

  • január 22-én került sor a Magyar Kultúra Napjára, melynek során a megemlékezés mellett figyelmet szenteltünk a magyarság évezredes hagyományaira. Az eseményt élőben facebookon keresztül is követhették.

 

  • február 1-én sor került a MIET és a Líraigény Társulat közös eseményére, melynek célja az emberek költészetre való ösztönzése, és a kultúra, a hagyományok ápolása, megőrzése volt, továbbá szó esett a civil szervezeteket érintő aktuális pályázati lehetőségekről. A civil szervezeteket érintő aktuális pályázati lehetőségekről is szó esett.

 

  • március 15-én 18:48 perckor az 1848-as 49-es forradalom és szabadságharc kezdetének évfordulója alkalmából adtuk át a marosvásárhelyi kultúrpalotában a Maros Megyei RMDSZ könyv és gyertya díjait. Az esemény online is elérhető volt, melyet 11.000-en tekintettek meg.

 

  • április 4-én a Magyar Költészet Napja alkalmából a Líraigény Társulattal közös online programot rendeztünk, melyet a legkiemelkedőbb verseivel és alkotásaival ünnepeltünk meg.

 

  • június 17-én a MIET Sütő András születésének 94-ik évfordulója alkalmából megemlékezést tartott az író munkásságáról, melyet online is követhettek.

 

  • szeptember 10-12 között első alkalommal került megszervezésre a marosvásárhelyi Street Music Festival, amelyhez mi is csatlakoztunk. Hatalmas sikernek örvendett a fesztivál, nem csak város, hanem megye szinten is. Rengeteg pozitív visszajelzést kaptunk, úgy a fellépőktől, mint az érdeklődőktől. Jövőre tervezzük a második fesztivált. Több külföldi elődadót is meghívtunk, akik ámulatba ejtették a várost. Az eseményen szó esett a civil szervezeteket érintő aktuális pályázatokról.

 

  • szeptember 16-án a közeg adott otthont a MiértFlixnek, amely keretén belül az internship programokról és a népszámlálásról tudhattak meg többet a fiatalok! A rendezvény mottója “Szívügyünk a család” volt.
  • október 12-én a maros megyei ifjúsági egyeztető tanács megszervezte a ,, Szájkaratét’’, a rendezvény célja a maros megyei fiatal generáció közösségi életben való aktív részvételét szolgálta. A Maros megyei ifjúság kérdezni, tanulni tud közéleti személyiségektől és ennek a rendezvénysorozatnak köszönhetően fiataljaink több lehetőséget kapnak az itthon maradást tekintve, mivel olyan információkat sajátítanak el amelyek segítik őket szakmai szempontból. Rendezvényünket a kialakult járványhelyzet miatt online szerveztük meg és több mint 5,000 személy csatlakozott hozzánk.