KMKSZ ISZ feszt
2019. 11. 27.

A KMKSZ ISZ idén is teljes gőzzel készült Kárpátalja legnagyobb fesztiváljára az ISZ FESZTRE. A színvonalas fellépők, mint például Wellhello, Halott Pénz, Kowalsky és a Vega stb. közel 10 000 embert vonzottak be.  Nappal színes programokkal vártuk a fiatalokat, éjszaka hatalmas bulival.

 

A fesztivál után a KMKSZ ISZ fotópályázatot hirdetett ki  Kárpátalja természeti szépségei témakörben. Olyan alkotásokat vártunk, amelyek képesek bemutatni Kárpátalja természeti szépségei, kincseit, vizeit, hegyeit. Több szebbnél, szebb képek érkeztek be hozzánk, melyet 4 tagból álló zsűri zsűrizett. Majd a II. Rákócz Ferenc Beregszászi Magyar Főiskola adott termet a képek kiállításának.

Szeptemberben elindult az MCC Kárpátaljai Közéleti Vezetőképzőjének második évfolyama. Az első képzési alkalmon a résztvevőknek Orbán Balázs miniszterhelyettes, parlamenti és stratégiai államtitkár, Tombor András az  Mathias Corvinus Egyetem alapítója, valamint Bocskor Andrea európai parlamenti képviselő tartott előadást. Legközelebb novemberben, Ungváron találkozhatnak a programtagok.

Továbbá társszervezők voltunk a I. Kárpátaljai Szülőföldön Maradás Napján. Összefogtunk több szervezettel egy közös cél érdekében, hogy minél több ember a szülőföldjén, azaz Kárpátalján maradjon. Mivel több család kiköltözött és ezt egy üzenetnek szántuk nekik, hogy mi itt vagyunk és várjuk haza őket. A rendezvény fővédnöke Böjte Csaba volt.

Immár negyedik alkalommal kerül megrendezésre a Kárpátaljai Éjszakai Teremlabdarúgó Torna. Várjuk az ISZ alapszervezetek, civil szervezetek, intézmények, vállalkozások jelentkezését.

Időpont: 2019. november 30. (szombat) éjszaka

Helyszín: A II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola Egészség- és Sportcentruma

Korhatár: 16-35 év

Létszám: 4 mezőnyjátékos+1 kapus+3 csere, azaz összesen 8 fő