Hagyományőrző kiállítás
2024. 07. 03.

Galántán a Pázmány Péter Alapítvány udvarán és közösségi terein 2024. május 10-én egy közösségépítő és hagyományos mesterségek továbbadó tevékenység bemutató kiállítás megnyitóját tartottuk.

A  magyar kulturális programokat kedvelők voltak a résztvevők, a rendezvény célja a helyi magyar közösségnek minél több olyan alkalmat teremteni, ahol közösségben, magyar értékek mentén tartalmas időt tudnak eltölteni. 
A szakköri kiállítás, annak a 27 mátyusföldi szakkörnek a bemutató rendezvénye, melyek a Galánta és Vidéke Társulás koordinálásával valósul meg immár 3 éve. A kiállítást megnyitotta Szomolai Andrea, a Magyar7 tudósítója és Horváth Judit,a Mátyusföldi Szakköri program koordinátora. 2 teremben, 12 témakörben,megszámlálhatatlan egyedi alkotás volt megtekinthető. 
Bemutatkoztak a bútorfestés,baba-mama horgolás, mézeskalács díszítés, csipkeverés, tojásírás, papírfonás,hímzés, makramé, nemezelés, kereten szövés, gyertyaöntés és gyöngyfűzés szakkörök. 
Várt eredmény: közösségépítés,közösségi megerősítés, a szakköri tevékenység népszerűsítése, hiszen szeptembertől újra indul a közös hagyományőrző munka és kreatív emberek művészeti fejlődésének elősegítése.