Gasztrofeszt már nyolcadik alkalommal Székelyudvarhelyen
2020. 06. 24.

Az Udvarhelyszéki Ifjúsági Egyeztető Tanács, mint Székelyudvarhelyi Civil Információs Centrum fontosnak tartja a hagyományőrzést, így minden évben megszervezi, a már hagyományosnak számító Gasztrofeszt nevű projektjét, melyet idén már a nyolcadik alkalommal rendeztünk meg.

Az idei évben a rendezvényünk, az előző évekhez hasonlóan a székelyvarsági Natur Air

Parkban zajlott, március 9-11 között. Az idei hagyományos disznóvágás és kulináris fesztivál résztvevői, az UIET partner- és tagszervezetei, önkéntesei és barátai voltak. Az esemény a hagyományőrzés és szórakozás jegyében zajlott, de emellett nem titkolt szándékunk volt, hogy a partner- és tagszervezetek közelebb kerüljenek egymáshoz, a különböző szervezetek tagjai megismerhessék egymás munkáját, megoszthassák egymás között tapasztalataikat, élményeiket.

A közel 100 vendég fogadása után a rendezvényt egy hagyományos vacsoracsatával indítottuk, ahol minden résztvevő térség és szervezet bemutatta háztáji ízeket, versenyezve különféle nyereményekért.

Szombaton az egész napot a disznótornak szenteltük jó pálinka és muzsikaszó kíséretében. Hagyományos rendezvények mellett egy rögtönzött Szájkaratét is tartottunk a Magyar Ifjúság Értekezlet elnökével, Olteán Csongorral és a Székelyudvarhelyi RMDSZ elnökével, Derzsi Lászlóval. Ennek köszönhetően a tagszervezetek és a fiatalok közelebb kerülhettek a közélethez, a politikához és az önkormányzati választásokhoz.

Ezt követően vicces tehetségkutatókat, szórakozási lehetőségeket biztosítottunk a résztvevőknek, ahol megmutathatták énektudásukat, kreativitásukat.

A projektet a vasárnapi közös reggelivel zártuk.