Fiatalok részére szerveztünk képzési hétvégét
2019. 03. 01.

Márciusban néhány érdeklődő megkeresett bennünket szervezetalapítási kérdésekkel, általános működési információkkal.

A tanácsadások mellett fontosnak tartjuk segíteni azokat a szervezeteket, amelyek még nem rendelkeznek jogi személyiséggel, de szeretnék építeni közösségünket, programokat szervezni, ifjúsági, kulturális, sport vagy sok más területen.

E mellett szerveztünk egy képzés hétégét is fiataloknak. Projektünk egy Diáktanács képző tábor, melyet 2019.március 28-31. között tartottunk meg a jelentkező középiskolásoknak és aktív ifjúsági vezetőknek, szereplőknek. Az érdeklődő fiatalok különböző előadásokon vehettek részt, majd csapatokba szerveződve gyakorlatba ültették az elméleti tudást a workshop alatt. Minden csapat bemutatta munkáját, melyet szakértőink véleményeztek. Táborban tartott képzéseket különböző témakörökre bontottuk, mint például marketing, adminisztráció, projektmanagement, TIC (Word, Excel, Drive), sajtó, pályázatírás, kommunikáció, design, fundraising, közélet/érdekképviselet, HR, PR, önismeret.

A képzéssel az volt a célunk, hogy a fiatalok olyan „soft skill"-eket sajátítsanak el, amelyek az élet minden területén használhatóak, bármivel is foglalkozik az ember.

Kézzelfogható, praktikus tanácsokkal láttuk el a fiatalokat, melyeket nem tanítanak az iskolában. Lehetőségük volt új kapcsolatok kiépítésére, tudásuk fejlesztésére, tapasztalatgyűjtésre, valamint megtanulhattak csapatba dolgozni és kamatoztatni az itt szerzett tudást civil szférában vagy diáktanácsokban.