Előadást tartanak az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő munkatársai
2019. 01. 01.

Januárban a forrásteremtési tanácsadásainkat főként a Nemzeti Együttműködési Alap (NEA) kiírásaira összpontosítottuk. Kiírásaik közül a civil szervezetek programjainak támogatása érintett minket és szervezeteinket.

Az eligazító előadást az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő munkatársai tartották: Dr. Ilyés Szabolcs József, társadalomtudományi kutatásvezető az Európai Uniós és Határmenti Programok Igazgatóságától, valamint Kovács-Pifka Péter, osztályvezető a Programvégrehajtási és fenntartási osztálytól.

A workshopokon összesen 20 civil szférában dolgozó személy vett részt, 12 szervezetet képviselve, mint például Székelyudvarhelyi Ifjúsági Alakulat (SzIA), Székelyudvarhelyi Közösségi Alapítvány (SzKA), Udvarhelyszéki Ifjúsági Egyeztető Tanács (UIET), Főnix konyha, Székelyszentkirályi Ifjúsági Egyesület, Palló Imre Kulturális Egyesület, Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont, Bögözi Ifjúsági Szervezet (BISZ), Rugonfalvi Ifjúsági Fórum, Székelyszentkirályi Szarvasmarhatartó Gazdák Egyesülete, PRO Rugonfalva Egyesület.

Több kollégiumot is érintettünk az előadás alatt, gyakorlati praktik

 

ákkal és hírekkel színesítve. A résztvevőknek lehetőségük volt első kézből értesülni a pályázati kiírásról.

Sokuk számára újdonságnak számított, hogy mennyi lehetőség áll a rendelkezésükre. Az előre gondolkodás és a kiírások figyelése a segítségükre lehet az eseményeik megvalósításában.