Előadás keretében: ifjúság, sport, kultúra
2019. 05. 31.

Májusban több rendezvényt is szerveztünk, de a legnagyobb és legfontosabb az az Önkéntes Börze volt. Projektünk egy önkéntességet népszerűsítő megmozdulás, amely felhívja a figyelmet az önkéntesség fontosságára és bemutatja a lehetőségeket környékünkön. Ez a találkozás lehetőséget nyújt a szervezetek és potenciális önkéntesek közti személyes kommunikációra, tapasztalat- és véleménycserére.

Az Udvarhelyszéki Ifjúsági Egyeztető Tanács (UlET) április 4-én, azaz csütörtökön szervezte meg második alkalommal az Önkéntes Börze nevű rendezvényét. Szám szerint 9 környékbeli ifjúsági szervezet vett részt és több mint 600 fiatal fordult meg a börzén. Ez a találkozás lehetőséget nyújtott a szervezet és célcsoport közti személyes kommunikációra, tapasztalat- és véleménycserére.

A résztvevő középiskolás diákok színes területekből értesülhettek: Erdélyi f fjúsági Egyesület, Gyulafehérvári Caritas, Civitas Alapítvány a Polgári Társadalomért, Szent Gellért Alapítvány, Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont, UIET, Romániai Magyar Nemlátók Egyesülete, Harghita Business Center, Szent Ferenc Egyesület a Sérült Gyerekekért.

Bemutatásra került a Civil Információs Centrum munkássága, lehetőségei és népszerűsítése. Úgy a fiataloknak, mint a civil szervezeteknek újdonság volt a külhoni lehetőség.

A projekt célja az önkéntesség népszerűsítése, önkéntes lehetőségek bemutatása és kapcsolatteremtés az udvarhelyszéki szervezetek és fiatalok között volt. Sajátos célkitűzéseink között szerepelt az udvarhelyszéki ifjúsági szervezetek közti partnerségi viszony kialakítása, fiatalok bevonása ezekbe a szervezetekbe és utánpótlás biztosítása.

Májusi hónapban a Székelyudvarhely Megyei Jogú Városi Tanács által meghirdetett pályázatokkal kapcsolatban tartottunk előadást a tagszervezeteinknek. Itt is több terült érdekelt volt: ifjúság, sport, kultúra.

Lévén, hogy minden pályázati rendszer és felhívás máshogy működik és másra kell figyelni, ezért fontos volt, hogy erről a helyi lehetőségről is beszámoljunk a hónap elején. A romániai rendszer sajnos megkíván olyan okmányokat is, amikkel egy átlag civil szférában jártas ember nem találkozik. Így elmagyaráztuk a pályázati dosszié tartalmát és különböző részleteit.