Elektronikus felület bemutatása a pályázási folyamat könnyítésére, valamint Önkéntes Börze áprilisban Hargita megyében
2019. 04. 01.

Elektronikus felület bemutatása a pályázási folyamat könnyítésére, valamint Önkéntes Börze áprilisban Hargita megyében

  1. április

Februárban főként Hargita Megye Tanácsának kiírásaival foglalkoztunk.

Kiírásaik között szerepeltek többek között az ifjúsági programok, kulturális események, valamint a családoknak szóló tevékenységek támogatása.

Bemutattuk a szervezeteknek azt az elektronikus felületet, amelyet létrehoztak még a tavalyi évben a pályázási folyamat megkönnyítésére. Ezen a felületen megtalálható összefoglalva az összes pályázati kiírás, részletes adatokkal, útbaigazításokkal. Volt, aki számára abban kellett segítenünk, hogy hogyan kell összeállítani a dokumentációkat.

Ezeknek a pályázatoknak a leadása időigényes, viszont minden évben sok sikeres megvalósítással gazdagodtunk.

Ezzel egyidőben, a Communitas Alapítvány is kiírta pályázatait, melyek specifikusan a romániai magyaroknak szólnak. Megjelentek az ifjúság, sport és művelődés szaktestületnél a kiírásaik. Szervezeteinket összességében mindegyik szaktestület kiírásai érdekelték, ezért próbáltuk összefoglalni számukra a lehetőségeket.

Átnéztük közösen a megírt pályázataikat, akiknek nehézségei voltak az online pályázati rendszerrel, megmutattuk, hogyan lehet kezelni, regisztrálni, esetenként papír alapon küldeni, akik számára az egyszerűbb megoldásnak bizonyult. Az internetes pályázatkezelő rendszerük egyszerű, kitöltési útmutatójuk érthető.