Egy éve működik a CIVIL INFORMÁCIÓS CENTRUM a Felvidéken
2019. 01. 01.

A Kassa Megyei Civil információs Centrum 2019-ben egy éve működik a Felvidéken. idén, 2019. február 1-jén volt egy éve annak, hogy a felvidéki Bodrung polgári társulás aláírta az együttműködési szerződést a Hierotheosz Egyesülettel, igy a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Civil lnformációs Centrum kiterjesztette működését a Felvidékre is.

Az előző 2018-as évhez hasonlóan, az idei év első felében is sikeresen végezte munkáját a Kassa Megyei Civil Információs Iroda. Az iroda székhelye továbbra is a Magyar Közösségi Ház Nagykaposon.

A 2018-as évhez képes/ nem történt változás, hiszen az ill helyet kapó CIC iroda munkatársa munkanapokon hétfőtől csülört0kig 13.00-tól 16.00-ig várja a:: ügyfele kel. Előzeles egyeztetést követően a hét bármelyik napján elérhető, személyes találkozókra alkalmas az iroda. Az előre leegyeztetett személyes találkozókat, tanácsadási alkalmakat Varga Tibor, illetve lika Zoltán tartja.

Személves tanácsadás - a tevekénység, a tapasztalatok és főbb észrevételek összefoglalása

Január óta számos személyes megkereséssel fordultak a CIC-hez. Telefonos megkeresés után egyeztetésre került sor az ügyféllel, majd ezeket személyes találkozó követi. Az ügyfelek többnyire az aktuális pályázati kiírások felől érdeklődtek, de volt, akit a Magyar Igazolvány, illetve a magyar állampolgárság igénylése érdekelt. Tanácsadásra és eligazításra a legtöbb esetben Nagykaposon került sor. (lásd. tanácsadási napló mellékletek).

Azok közül, akik ez év elején a CIC iroda munkatársát a 2019-es pályázati lehetőségekkel kapcsolatban keresték, többeket meghívtunk a februári információs találkozóra, illetve a további programjainkra.