DRI Pályázási és Elszámolási Eligazító
2019. 07. 26.

Deparatamentul de relatii interetnice (DRI) Pályázási és Elszámolási Eligazító 2019.május 24-én volt megszervezve, Kolozsváron. A rendezvényen többnyire civil szervezetek vezetői vettek részt. Az egy napos képzésen a résztvevők alaposan megtanulták hogyan kell helyesen írni illetve elszámoni egy pályázatot.

Nagyon sokszor tapasztaljuk, hogy a pályázatok formai hiba miatt nem támogatottak, vagy egyszerűen nem jut el elég információ a civil szervezeteknek a lehetőségekről, ezért szeretnénk minél több pályázati és elszámolási eligazítást szervezni civil szervezeteknek. A második alkalommal megszervezet DRI Pályázási és Elszámolási Eligazítón 12 személy vett részt, akik lépésről-lépésre átbeszélték egy sikeres pályázat titkat illetve kérdéseket tehetek fel a képzőnek aki nagyon nyitottan válaszolt minden kérdésre. Egy szünet után a résztvevők a pályázatok elszámolásáról láthattak egy bemutatót majd ismét kérdéseket tehettek fel. 

A DRI Pályázási és Elszámolási Eligazító végén minden résztvevőnek lehetősége volt megírni egy pályázatot a képzők segítségével majd utána közösen átnézték és javítóták.

A résztvevők visszajelzése nagyon jó volt és elmondták, hogy szerintük igény van ilyen jellegű rendezvényekre.