Csíki Civil Közösségi Szolgáltató Központ 2021. évi eseményei, hírei
2022. 02. 14.

2021.február 18-án a Hargita Megyei Fiatal Gazdák Egyesülete

  • tájékoztató előadásra hívta a térség gazdáit egyesületek képviselőit, ahol bemutatásra kerültek a 2021-es területalapú támogatások igénylésével kapcsolatos tudnivalók. Az előadó, Dr. Haschi András Péter, a Hargita Megyei Mezőgazdasági Intervenciós és Kifizetési Ügynökség (APIA) vezérigazgatója ismertette az idei évre vonatkozó fontosabb tudnivalókat, a változásokat, amelyek az előző évhez képest történtek, és fel hívta a figyelmet a kiírások specifikumaira, mire kell hangsúlyt fektetni, melyek lehetnek a buktatók, amire külön figyelni kell a sikeres pályázáshoz. A jelenlévők információt kaptak az aktuális pályázati lehetőségekről, valamint a civileket érintő aktualitásokról is.
  • 2021.március 5-én a Hargita Megyei Fiatal Gazdák Egyesülete tájékoztató előadásra hívta a térség gazdáit egyesületek képviselőit, minden érdeklődőt, ahol a biogazdálkodásról és -értékesítésről, illetve az azzal járó lehetőségekről is tájékozódhattak a jelenlévők, továbbá a civil szervezeteket érintő aktuális pályázati lehetőségekről is szó volt
  • 2021.november 3-án a Hargita Megyei Fiatal Gazdák Egyesülete kerekasztal megbeszélésre hívta a térség gazdáit, gazdaegyesületek képviselőit, érdeklődőket, a medve problémák megvitatására. Miért merészkedik be a medve a településekre és mi lehet a megoldás? – A medvepopuláció helyzetéről és az ezt körülvevő dilemmákról, emberek, haszonállatok, termények megóvásáról beszélt Tánczos Barna környezetvédelmi miniszter. A jelenlévők meghallgathatták a civil szervezetek aktuális pályázati lehetőségeit.