Communitas Alapítvány pályázati és elszámolási képzés Szatmárnémetiben
2020. 06. 23.

A Civil Információs Centrum Szatmárnémeti irodája a Magyar Ifjúsági Kezdeményezéssel közösen szervezett egy pályázatíró és elszámolási képzést a Szatmár megyei civil szervezetek részére.

A képzésre 2020. március 6.-án került sor az Szatmári RMDSZ székházában.

Márton Katalin gazdasági igazgató mutatta be a Communitas Alapítvány pályázati kiírásait, a változtatásokat az előző évek kiírásaihoz képest.

Lépésről- lépésre haladt, az alapoktól indult, azért, hogy azok a résztvevők is megértsék, akik még nem pályáztak a Communitas Alapítványhoz. A pályázatok formai hiba miatt nem kerülnek támogatásra, sokszor az elszámoláskor is problémákba ütközünk, de nagyon gyakran az pályázók nem olvassák át a kiírásokat.  Azért, hogy a jövőben ne kerülhessen sor ezekre a problémákra, az igazgató bemutatta, hogy hogyan kell egy regisztrálni a szervezetet az online felületre, a pályázatot benyújtani és az elszámolást elvégezni.

Az előadás közben a résztvevőknek lehetőségük volt kérdéseket feltenni a képzőnek.

A képzés leginkább azoknak szólt, akik még nem nyújtottak be pályázatot az alapítványhoz. A 20 résztvevő lépésről-lépésre haladva tanulta meg a pályázatírás és az elszámolás elkészítésének módját.

Ha van egy jó ötletünk, a megvalósításához pénzre van szükségünk, amelyhez elengedhetetlenek a sikeres pályázatok.