Civil találkozó Kaposkelecsényben
2020. 06. 24.

2020. februárban a Felvidéki Civil Információs Centrumot működtető Bodrung jóvoltából egy egyeztető megbeszélésre hívta meg a szomszédos Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, a közéletben is szerepet vállaló ifjúsági szervezeteinek képviselőit.

Kaposkelecsényben a községi hivatalban került sor arra az egyeztetésre, ahol fiatal polgármesterek és önkormányzati képviselők (a határ mindkét oldaláról) osztották meg egymással a tapasztalatokat, hogyan tudnak a határ két oldalán közösen együttműködni a közös pályázatokban. Varga Tibor, a felvidéki Kaposkelecsény polgármestere és Ésik Árpád, a magyarországi Tiszamogyorós község polgármestere a megbeszélés során testvértelepülési szándékról is tárgyaltak és annak lehetőségeiről. 

A szakmai találkozó végén tapasztalatokat cseréltek abban is, hogyan tudják megszólítani a fiatal választókat, hogy éljenek állampolgári kötelességükkel és februárban járuljanak a választóurnák elé. A megbeszélésen részt vett Kiss András operatív igazgató is, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Civil Információs Centrum képviseletében. 

A megbeszélést egy második alkalom is követte, amikor Borsod-Abaúj-Zemplén megye  központi városából, Miskolcról érkeztek hozzánk fiatal önkormányzati képviselők, hogy tapasztalataikkal segítsék a határon átnyúló együttműködés intenzívebb kihasználását. A Hollósy András vezette delegációval megnéztük a közös pályázati lehetőségeket az Interreg pályázatokban és együtt ötleteltünk a határmenti régiók szorosabb együttműködésének lehetőségeiről.