Civil élet Maros megyében
2020. 06. 24.

A Maros Megyei Civil Információs Centrum első rendezvényére február 18-án került sor. Az Édentől-Keletre filmklub keretein belül mutattuk be az 1992-es Kutyaszorítóban című filmet. Első rendezvényünk nagy népszerűségnek örvendett, közel 60 személy vett részt a vetítésen.

Második rendezvényünk, egy oktató jellegű program, amely a Salus Plus keretein belül zajlik. Ezt a programot 2 hetente szervezzük meg a Közegben. Az első Salus Plus eseményen a HPV-ről beszéltek szakemberek az érdeklődöknek.

Február 22-én egy TED előadásnak adott helyet a Közeg, az itt elhangzott téma „Hogyan szeretünk?”.

Sok érdeklődőt vonzott ez az eseményünk is.

Ezt követően megrendezésre került az első Slam Poetry a Közegben, ahol fiatal helyi slamerek mutatták meg tehetségüket.

Március 5-én egy tájékoztató jellegű esemény került sorra, a Communitas Alapítvány közreműködésével, amelyen pályázati tájékoztatót tartottak.

Március 10-én ismét sor került az Édentől-Keletre filmklub egyik vetítésére, és egyben ez volt utolsó olyan rendezvényünk, amely élesben zajlott. Mivel Romániában március 10 után nem lehetett semmiféle rendezvényt tartani.

 

Március 15-én már online zajlott a Slam Poetry eseményünk, amely a Forradalmi Slam Poetry címet kapta.

Április 4-én részesei lehettünk a GrowthReaktor és a RIF közös online konferenciájának, a Vételnek, ahol szó volt a vállalkozásról, kommunikációról, sikertörténetekről vagy épp bukásokról és még sok más vírusmentes témáról.

Április 18-án először került megrendezésre virtuális kvíz bajnokságunk, mely nem csak jó szórakozást biztosított egy otthonülős szombat délelőtt, de most még egy értékes nyereménnyel is gazdagodhattak a résztvevők! A nyertes személy egy 10.000, - Ft. értékű Bookline ajándékutalvánnyal gazdagodott, hogy legyen mit olvasni a karantén ideje alatt is.

Május 8 és 10 között megrendeztük a Karantémát, amely szintén online zajlott és, aki szeretett volna adományozhatott a Last Chance Rescue Romania egyesületnek. A 3 napos program online slam poetry volt, a Vétel 1.2 online konferenciája, online kvíz verseny és utolsó este egy buli a nagyszobádban a meghívott bandák és lemezlovasokkal

Következő online eseményünk pedig május 21-én lesz tartva, amely egy oktató jellegű program lesz a Salus Plus keretein belül. A szakértők a testi-lelki jóllétről fognak beszélni a hallgatóknak.