Áprilisban Falugazdász program Óváry Tamással, a hónapban indul a beiratkozás az iskolákban
2019. 04. 01.

Április 13-án Kaposkelecsényben sor került az l. Többgenerációs családi nap nevű rendezvényre. A rendezvényen részt vett a CIC képviselete is, akik a jelenlévőknek az iroda működéséről és lehetőségeiről tartott információs órát.

Április 24-én Nagykaposra hívta össze a CIC iroda a régió polgármestereit, képviselőit és a civil élet elöljáróit. A rendezvény az aktuális pályázati kiírásokat, lehetőségeket, határon

átnyúló programokat mutatta be részletesen a jelenlévőknek. A találkozón a jelenlévők először megismerkedhettek a BGA pályázati eredményeivel. A jelenlévők kérdéseket tehettek fel a pályázattal kapcsolatban és elmondhatták, hogyan és miben látták a pályázás nehézségeit. Ezután a Kisprojekt Alap Pályázatokról Ilko Zoltán tartott előadást a résztvevőknek. Az Interreg SKHU pályázatok a határon átnyúló együttműködés jegyében kiemelt fontosságú a régióban. Segítséget és tanácsadást kínáltak fel a képviselőink és munkatársunk az érdeklődőknek. Továbbá ezen a találkozón szó esett a belügyminisztériumi pályázatok lehetőségeiről is, valamint a Baross-pályázatok jelenlegi helyzetéről és lehetőségeiről is hallhattak. Az összejövetel végén szó volt a magyarországi szervezésű, de a régiót is érintő

Falugazdász programról is, melyet Óváry Tamás prezentált és mondott el a közönségnek.

Áprilisban a ClC irodát Működtető Bodrung polgári társulás az iroda munkatársával együtt kidolgozták a felvidéki civil élet összefoglalója és helyzetelemzése elnevezésű dokumentumot, mely összefogó képet nyújt a meghatározó szlovákiai aktuális civil szervezetekről. Ezt megküldtük a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei CIC irodát működtető Hierotheosz Egyesületnek.

Felvidéken a beiratkozási időszak áprilisban kezdődik. Ebben az időszakban minden évben kiemelt figyelmet fordítunk a magyar tannyelvű intézményekre, különös tekintettel a szülőkkel való beszélgetésére és személyes megkeresésre. E témában is több alkalommal nyújtottunk tájékoztatást kisgyermekeket nevelő szülőknek. Hangsúlyoztuk a személyes találkozókon, online térben, hogy a magyar iskolások számára milyen elérhető anyaországi támogatási lehetőségek vannak.