A Szatmár Megyei Civil Közösségi SZolgáltató Központ 2021. évi hírei, eseményei
2022. 02. 14.

2021.november 11-én a Szatmár Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ egy eseményt tartott, amelyet kiemelten a megye marhatartóinak szántunk, és amelyen ismertettük számukra az egy egyesületbe vagy egy szövetkezetbe tömörülés előnyeit. Az eseményen tájékoztatást adtunk a nyitott pályázati lehetőségekről is.

 

  • 2021.december 4-én szerveztük meg a Hagyományok Napját és a kolbásztöltő versenyt. Az eseményen több mint ezer fő jelent meg, akik a kolbásztöltés mellett egyéb programokba is bekapcsolódhattak, az eseményen civil szervezetek is részt vettek, és az aktuális civil szervezeteket érintő pályázati lehetőségekről is tájékoztatást kaptak.
  • 2021.augusztus 17-én az Identitas Alapítvány a XX. Partiumi Magyar Napok keretében vállalkozói fórumot tartott, melyen több mint 30 vállalkozó jelent meg a megyéből. A találkozón a mikro, kis, közepes és nagy vállalatok mellett Kereskényi Gábor Szatmárnémeti polgármestere, Pataki Csaba Szatmár Megye Tanácsának elnöke, valamint Simon Attila a Szatmárnémeti RMKT elnöke is. Simon Attila a digitalizációról beszélt, hogy a digitalizáció egyre nagyobb szerepet kap egy szervezet életében, és fontos fejlődni, hiszen csak így tudunk lépést tartani a nyugati cégekkel. Azt is elmondta, hogy fontos, hogy a kisebb vállalkozások összefogjanak, hiszen így versenyképessé válhat több kisebb cég a nagyobbakkal szemben. A rendezvényen a civil szervezeteket érintő aktuális pályázati lehetőségekről is szó volt.