A mezőgazdaság továbbra is kiemelt figyelmet kap, mozgalmas féléven van túl a Hargita Megyei Fiatal Gazdák Egyesülete
2019. 01. 01.

A mezőgazdaság továbbra is kiemelt figyelmet kap, mozgalmas féléven van túl a Hargita Megyei Fiatal Gazdák Egyesülete

  1. január

A CIC munkatársa segített a Juhtenyésztők Egyesületének a Hargita Megyei Tanács által kiírt Szarvasmarha, juh – és kecsketenyésztői egyesületeknek kiírt pályázat előkészítésében.

A CIC munkatársa a Pogány-havas Kistérségi Társulás elnökének segített, hogy anyagi támogatást igényeljen a NAK-tól illetve ennek elszámolásában.

 

  1. február

A CIC munkatársa támogatást nyújtott a Fidelitas Ifjúsági Egyesületnek egy tananyag összeállításában, amelyet egy gazdatanfolyam keretén belül használ fel. Ugyanakkor segített a célközönség beazonosításában is.

A CIC munkatársa segített a Csík LEADER Egyesületnek egy rendezvény megszervezésében, amelyen az idei pályázati lehetőségeket mutatták be.

A CIC munkatársa tanácsot adott az Accent Geoökológiai Szervezet elnökének, hogyan tudnának tájékoztatást nyújtani azon gazdák számára, akik az általuk menedzselt térségben gazdálkodnak, és évről évre felégetik a növényi maradványokat területeiken, veszélyeztetve ezáltal az élővilágot.

A Hargita Megyei Fiatal Gazdák Egyesülete, mint CIC iroda egy rendezvényt szervezett „ Tájékoztató a Nemzeti Együtműködési Alap 2019-es kiírásairól” címmel.

 

  1. március

A CIC munkatársa segített a Szarvasmarhatartó Gazdák Egyesületének a Hargita Megyei Tanács által kiírt Szarvasmarha, juh – és kecsketenyésztői egyesületeknek kiírt pályázat előkészítésében.

A CIC munkatársa segített a Vaslábi Mezőgazdasági Egyesületnek az idei egységes területalapú támogatási kérelem kitöltésében, amelyet a Mezőgazdasági Kifizetési és Intervenciós Ügynökséghez nyújtott be.

  1. április

A CIC munkatársa segített a csíktaplocai Nagyerdő Közbirtokosság elnökének az idei egységes területalapú támogatási kérelem kitöltésében, amelyet a Mezőgazdasági Kifizetési és Intervenciós Ügynökséghez nyújtott be.

A CIC munkatársa a „Magyarok kenyere” programról tartott tájékoztatást a Gyulafehérvári Caritas Egyesület elnökének, és megbeszélték, miként tudnának hozzájárulni ennek a sikeres kivitelezéséhez.

A CIC munkatársa segített a Hargita Megyei Fiatal Gazdák több tagjának az idei egységes területalapú támogatási kérelem kitöltésében, amelyet a Mezőgazdasági Kifizetési és Intervenciós Ügynökséghez nyújtottak be.

 

  1. május

A CIC munkatársa a Talentum Egyesületnek segített egy pályázatot összeállítani, amit a Csíkszeredai Önkormányzathoz szeretnének benyújtani.

A CIC munkatársa a „Magyarok kenyere” programról tartott tájékoztatást a Csibész alapítvány elnökének, és megbeszélték, miként tudnának hozzájárulni ennek a sikeres kivitelezéséhez.

 

  1. június

A CIC munkatársa segített összeállítani a Pogány-havas Kistérségi Társulásnak egy tájékoztatási anyagot (nyomtatványok, bemutatók, stb.) amelynek segítségével promoválni szeretnék a térségükben az agrárkörnyezetgazdálkodási és biotermelői támogatásokat.

Hegyi Andrea