A Bodrogköz és Ung-vidék külhoni civilek találkozója
2024. 07. 03.

Felvidékieket az Európai Parlamentbe címmel szerveztünk május 20-án ebéddel egybekötött találkozót a régió polgármesterei, egyházi vezetői és civil szervezeti képviselői számára. Az esemény apropója a közelgő európai parlamenti választás volt, így a téma is e köré épült.

A programot Varga Tibor, Kaposkelecsény polgármestere nyitotta meg, aki hangsúlyozta hogy a térség fejlesztési potenciáljának lényeges eleme, hogy legyen szoros EU-s kapcsolata úgy a helyi civil szervezeteknek, ahogyan az önkormányzatoknak, valamint az oktatási intézményeknek is. Ehhez fontos az ottani képviselet és a közvetlen kapcsolat, kommunikáció. Az eseményen jelen volt a meghívott vendégek között Berényi József, a brüsszeli székhelyű Régiók Európai Bizottsága tagja, Nagyszombat Megye alelnökével, aki a felvidéki magyar párt, a Magyar Szövetség EP-listavezetője is volt egyben. 

Szólt az egybegyűltekhez továbbá Pandy Péter, Királyhelmec város képviselője, Kassa megye képviselője, Gabri Rudolf, a több civil szervezetnek otthont adó nagykaposi Magyar Közösségi Ház vezetője, illetve Drab Melinda is, aki a CED bodrogközi és Ung-vidéki regionális irodájának vezetője is.