Beregszász

A Kárpátaljai Magyar Nagycsaládos Egyesület 2012-ben alakult abból a célból, hogy összefogja és segítse a Kárpátalján élő magyar többgyermekes családokat. Egyesületünk érdekvédelmi szervezet, illetve programokat szervez a területen élő kis- és nagycsaládok számára, hangsúlyozva és népszerűvé téve a fiatalok körében is a család, nagycsalád értékét; ezáltal javítani igyekszik a magyar demográfiai helyzeten.

Egyesületünkhöz politikai és felekezeti hovatartozásuktól függetlenül csatlakozhat mindenki, aki a gyermekvállalást, a házasság tiszteletét, a magzat, az anya, a család, gyermekek védelmét szívügyének tekinti, és fontosnak tartja nemzeti identitásának megőrzését.

Céljaink megvalósítása érdekében különböző programokat szervezünk a régióban élő nagycsaládosoknak (nagycsaládos napok, gyereknapok, kézműves napok, ingyenes szemvizsgálat, fogászati kezelés, tóparti pihenés, jogsegélyszolgálat, stb.). 2015 nyarán immáron harmadik alkalommal rendeztük meg kézműves napjainkat Kárpátalja szerte. Programjainkon minden családot szeretettel várunk, azonban nagy hangsúlyt fordítunk a szegény körülmények között élő családokra, ill. sérült gyerekeket nevelőkre. Ugyanis nekik szinte semmilyen lehetőségük nincs arra, hogy együtt kapcsolódhassanak ki, értékes programokon együtt vehessenek részt.
A Civil Információs Centrum projektben az Egyesület 2015 óta vesz részt, az alábbi elérhetőségeken nyújtunk szakmai segítséget a kárpátaljai civil szervezeteknek.

A beregszászi CIC iroda elérhetőségei:

Címünk: Kárpátalja, Beregszász
Bethlen út, 2.
90202
Kapcsolattartó: Szilbergár Szabina
Elérhetőségek:
e-mal: kmne2012@gmail.com
tel.: +40958386256, +40995580392